NIEUW! Walking in your shoes

WALKING IN YOUR SHOES (WIYS) dé coachmethodiek voor de toekomst

In 2015 haalde ik deze unieke coachmethodiek naar Nederland en al snel volgde de eerste facilitator opleiding door de founders van deze methodiek.

Walking in your shoes is een nieuwe unieke coachmethode waarbij het lichaam het vervoermiddel is, het instrument waar je mee werkt. Het lichaam heeft celgeheugen, dat overal in het lichaam aanwezig is. Dit celgeheugen bevat onverwerkte en onbewuste herinneringen, die in de cellen opgeslagen zijn. Met je bewustzijn kun je onbewuste processen niet sturen. Je kunt er wel contact mee maken, het er laten zijn in verbinding met het hier-en-nu.

Door het lichaam als vervoermiddel te gebruiken en in beweging te komen, kom je direct bij het weten, bij de informatie die in de cellen is opgeslagen.

Met WIYS kijkt je vanuit een ander perspectief naar thema’s en vraagstukken in je leven. In plaats van te analyseren, te fileren en te verklaren, kom je letterlijk in beweging en “loop” je thema’s of vraagstukken! Met een Walk kom je tot nieuwe inzichten en ervaringen. Dit brengt een proces op gang, dat helend en transformerend werkt. Het kan iets in beweging brengen dat vastzat in je lichaam, zodat er weer energie naar toe kan en het weer kan stromen.

Je werkt met het lichaam op de laag van de ziel. Allerlei herinneringen en gebeurtenissen, ook die vanuit je jeugd en familiesysteem, zijn opgeslagen in je lichaam en hebben invloed op hoe je ziel het lichaam bewoont. Op de laag van de ziel ben je verbonden met de ziel van het grote veld. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Allerlei factoren zoals heftige gebeurtenissen, trauma’s, situaties die niet goed verwerkt zijn, kunnen in het lichaam voor blokkades zorgen, waardoor het lichaam niet goed bewoond kan worden en er fysieke en emotionele klachten of ziektes kunnen ontstaan. Niet verwerkte trauma’s en negatieve emoties blijven achter in het celgeheugen, en ze hebben onbewust invloed op je functioneren, je fysieke welbevinden en de aanwezigheid van je ziel in je lichaam.

WIYS werkt met dit celgeheugen  en gaat met aandacht en compassie naar de onverwerkte en onbewuste herinneringen. Door hier contact mee te maken kun je antwoord krijgen op vragen waar je mee rondloopt en kan je levensenergie meer gaan stromen, zodat je meer in je lichaam aanwezig kunt zijn.

WIYS is een vorm van systemisch- en lichaamsgericht werken op de laag van de ziel en heeft een aantal grote voordelen boven een meer cognitieve gerichte aanpak.

 • Het effect van interventies is direct voelbaar. Je zult merken dat er sprake is van ontspanning en energiedoorstroming in het lichaam.
 • De verbinding met je lichaam kan bewust worden ervaren. Traumatische gebeurtenissen kunnen voor blokkades zorgen in het lichaam waardoor er weinig of geen verbinding met het lichaam gevoeld wordt. Door te werken met het lichaam en interventies te doen, kunnen deze in het lichaam op de zielslaag doorwerken.  .
 • Er wordt een verborgen bron van kennis aangeboord door lichaamsgericht te werken, waardoor transformerende veranderingen ontstaan. Naast inzicht in een situatie, werkt de beweging door in het fysieke lichaam en kan een inzicht in het lichaam geïntegreerd worden, zodat er nieuwe neurologische imprints gemaakt worden.

WIYS werkt op diep niveau met innerlijk weten en lichaamswijsheid. Het integreert Mindfullness, Dieptepsychologie, Zelfonderzoek, Hakomi, een Lichaamsgerichte psychotherapie en Focussen met elkaar. Het verbindt en brengt je naar je oorspronkelijke zelf.

WIYS is breed inzetbaar en toepasbaar voor een grote verscheidenheid aan doelgroepen en doelstellingen. De vraagstukken, thema’s en situaties die je in kunt brengen en kunt “Walken”is heel divers. Hieronder een kleine opsomming van mogelijke situaties en thema’s.

 • Jouw relatie met geliefden, partner, kind, ouders etc.
 • Situaties, gebeurtenissen, ervaringen die zich in jouw familiesysteem voordoen
 • Ziekten en symptomen
 • Geldzaken
 • Zaken die je bezig houden en waar je meer greep op wil krijgen
 • Innerlijke hulpbronnen die je meer in je leen in kan zetten
 • Allerlei zaken die je op weg naar heling brengen
 • Werk en loopbaanvraagstukken

Wil je meer weten over deze methodiek geef je dan op voor een workshop of de opleiding (brochure) die in juni 2019 van start gaat!